+45 26176185

Islandske heste

Islandske heste og horsemanship

Islandske heste og horsemanship

Et af hovedtemaerne i al horsemanship arbejde er at overføre jordarbejdet til ridningen, både forståelsesmæssigt og fysisk i udøvelsen. Det kræver, at man laver jordarbejdet, så der er en indvirkning, som hesten kan overføre til, når rytteren sidder på hesten.

Samtidig skal jordarbejdet udføres, så det udvikler hestens bæring og balance. Der er uendelig mange detaljer i dette, men basalt set skal man forestille sig, at man rider hesten fra jorden af og i starten kun har en indvendig tøjle og en virtuel schenkel til at forme, bevæge og balancere.

Det skal være bedre end man tror, før man med fordel kan tilføje de udvendige hjælpere.

Små rum

Det er vigtigt af flere årsager, at hesten kan acceptere at være i et lille rum uden at føle sig klaustrofobisk fanget. Det relaterer til trailer-træning men også som udgangspunkt for samlende arbejde, som i sig selv kan føles klaustrofobisk. Specielt hvis det udføres i en rumlig begrænsning såsom langs en barriere.

Så øvelsen her går ud på at vise hesten vejen hen til det lille rum og lade hesten udforske det med sin nysgerrighed for så at slutte af med at FORESLÅ hesten at blive der. Før hesten kan acceptere det, kan man ikke gå videre og bruge det lille rum.

Se fotoserie og videoer nedenfor.

Små rum

Videoklip